Malware Support Menu

Support för skadlig programvara

Vad är en intrångsskanning?

Varje år avslöjas miljarder inloggningsuppgifter och stjäls från några av världens största webbplatser. TotalAV erbjuder sin dataintrångssökning som låter dig se om din e-post har äventyrats.

Dataintrångssökning låter dig kontrollera om någon e-postadress har påverkats av några kända dataintrång. Vissa stora webbplatser har brutits tidigare, som LinkedIn och MySpace.

Ibland innehåller data som har läckt helt exponerade lösenord. Dessa data kan vara värdefulla för hackare och cyberbrottslingar eftersom internetanvändare tenderar att använda samma lösenord på flera webbplatser och konton. När informationen väl läckt finns det inget sätt att ta bort den.

• Hur använder jag dataintrångssökning?
  • Varför är dataintrångssökning viktigt?
  • Tips för att skydda dig

• Hur använder jag Sök efter dataintrång?

Följ dessa instruktioner för att använda TotalAVs dataintrångssökning:

• Klicka här för att gå till din TotalAV Dashboard.

• Klicka på Breach Scan i navigeringsfältet

• Ange din e-postadress som du väljer och klicka på Kontrollera nu

• Vi kommer sedan att meddela dig om din e-postadress har ett brott kopplat till den.

• Om din e-postadress inte har varit i ett nytt dataintrång, visas följande fönster:

Men om din e-postadress har varit i ett nytt dataintrång, se Vad du ska göra efter en artikel om dataintrång

Eventuella tidigare dataintrång kommer också att listas nedan för dig att titta på, tillsammans med ytterligare information om du klickar på pilknappen.

Varför är mörk webbsökning viktig?

När ett intrång inträffar kan alla användare på listan som har exponerad information vara öppen för antingen ekonomisk förlust eller identitetsstöld. Om du hittar din e-postadress kopplad till ett intrång, bör du gå och ändra ditt lösenord på den webbplatsen omedelbart, och eventuellt på andra webbplatser där du har använt samma lösenord.

Tips för att hålla dig skyddad!

En av de bästa sakerna du kan göra för att hålla dig skyddad online är att använda en lösenordshanterare och skapa unika lösenord för varje konto som du skapar online. På det sättet om ett lösenord läcker kommer en hackare inte att kunna använda det lösenordet för att få tillgång till andra konton.

TotalAV erbjuder sin lösenordshanterare Total Password som inkluderar en slumpmässig lösenordsgenerator och en säker plats att lagra alla dina lösenord för att hålla dig skyddad online.

Vill du komma igång med Total Password? Klicka här

Hur använder jag Sök efter dataintrång?

Följ dessa instruktioner för att använda TotalAVs dataintrångssökning:

• Öppna upp TotalAV

• Klicka på Kontroll av dataintrång under Internetsäkerhet

• Ange din e-post och klicka på Kontrollera min e-post

• Dataintrångsskanningen börjar

• Om du inte upplever några dataintrång kommer följande fönster att visas nedan:

• Om du stöter på ett dataintrång kommer följande fönster att visas nedan:

Om din e-postadress har varit i ett Dataintrång, se Vad du ska göra efter en artikel om dataintrång

Varför är mörk webbsökning viktig?

När ett intrång inträffar kan alla användare på listan som har exponerad information vara öppen för antingen ekonomisk förlust eller identitetsstöld. Om du hittar din e-postadress kopplad till ett intrång, bör du gå och ändra ditt lösenord på den webbplatsen omedelbart, och eventuellt på andra webbplatser där du har använt samma lösenord.

Tips för att hålla dig skyddad!

En av de bästa sakerna du kan göra för att hålla dig skyddad online är att använda en lösenordshanterare och skapa unika lösenord för varje konto som du skapar online. På det sättet om ett lösenord läcker kommer en hackare inte att kunna använda det lösenordet för att få tillgång till andra konton.

TotalAV erbjuder sin lösenordshanterare Total Password som inkluderar en slumpmässig lösenordsgenerator och en säker plats att lagra alla dina lösenord för att hålla dig skyddad online.

Vill du komma igång med Total Password? Klicka här

Hur använder jag Sök efter dataintrång?

Så här använder du TotalAVs dataintrångssökning:

• Öppna helt enkelt appen och hitta Breach Scan.

• Ange din e-postadress och tryck på Kontrollera nu.

• Till vilken det kommer att visa om din e-postadress har varit inblandad i ett dataintrång nyligen eller inte.

• Om din e-postadress har varit i ett Dataintrång, se Vad du ska göra efter en artikel om dataintrång

Varför är mörk webbsökning viktig?

När ett intrång inträffar kan alla användare på listan som har exponerad information vara öppen för antingen ekonomisk förlust eller identitetsstöld. Om du hittar din e-postadress kopplad till ett intrång, bör du gå och ändra ditt lösenord på den webbplatsen omedelbart, och eventuellt på andra webbplatser där du har använt samma lösenord.

Tips för att hålla dig skyddad!

En av de bästa sakerna du kan göra för att hålla dig skyddad online är att använda en lösenordshanterare och skapa unika lösenord för varje konto som du skapar online. På så sätt om ett lösenord läcker, kommer en hackare inte att kunna använda det lösenordet för att få tillgång till andra konton. TotalAV erbjuder sin lösenordshanterare Total Password som inkluderar en slumpmässig lösenordsgenerator och en säker plats att lagra alla dina lösenord för att hålla dig skyddad online.

Vill du komma igång med Total Password? Klicka här

svarade detta på din fråga?