Annonser, popup-fönster och meddelanden

I dagens digitala tidsålder är internet fyllt av olika former av reklam som ibland kan vara påträngande och störande för vår onlineupplevelse. Bland dessa är annonser på sidan, popup-fönster och push-meddelanden några av de vanligaste, och de kan ofta göra användare frustrerade. Den här artikeln syftar till att hjälpa dig förstå de viktigaste skillnaderna mellan dessa annonstyper och ger tips om hur du blockerar dem för både din stationära och mobila enhet.

Stoppa push-meddelanden

Pushnotiser är en relativt nyare form av reklam och associeras ofta med mobila enheter men kan även visas på skrivbordet. Det här är meddelanden som skickas till din enhets operativsystem direkt från webbplatser eller applikationer.

Om du använder Google Chrome som din huvudsakliga webbläsare finns det ett enkelt sätt att stoppa detta från att hända.

• Öppna Chrome
  • Tryck på de tre prickarna uppe till höger
  • Välj 'Inställningar' i meny
  • Tryck på "Webbplatsinställningar" i menyn
  • Tryck på "Aviseringar"
  • Om du trycker på en webbplats visas en strömbrytare för att stänga av aviseringar
  • Gör detta för varje önskad webbplats eller stäng av aviseringar för alla webbplatser genom att stänga av den globala inställningen.

Följ stegen nedan för att blockera aviseringar på Google Chrome på skrivbordet:

• Klicka på menyknappen

• Klicka på Inställningar

• Klicka på Sekretess och säkerhet

• Klicka på Webbplatsinställningar

• Klicka på Meddelanden

• Växla Tillåt inte webbplatser att skicka aviseringar

Stoppa annonser

On-page-annonser, även känd som displayannonser, är annonser som visas direkt på en webbsida medan du surfar. Dessa kan ta formen av bannerannonser, sidofältsannonser eller inline-annonser som är integrerade i innehållet.

Lyckligtvis kan du ta bort dessa annonser från din webbupplevelse genom att använda vår Total Adblock-tjänst. Ladda bara ner vårt webbtillägg eller app. För mer information eller för att komma igång kolla in vår ladda ner och installera guiden här.

Stoppar popup-fönster

Popup-fönster är en typ av annons som visas i ett separat fönster eller överlägg ovanpå webbsidan du tittar på. De kan utlösas av olika åtgärder, som att klicka på en länk eller när du första gången besöker en webbplats.

Lyckligtvis kan du stoppa detta från att hända i din webbupplevelse igen genom att använda vår Total Adblock-tjänst. Ladda bara ner vårt webbtillägg eller app. För mer information eller för att komma igång kolla in vår ladda ner och installera guiden här.